Prevádzka Ivanisevičovej recenzie

ahoj Mám 23 rokov.
15.1.2012 som podstúpil chirurgický zákrok Ivaníševič (bohužiaľ musel som využiť služby štátnej medicíny). Diagnóza bola: ľavostranná varikokéla II.
Operácia prebehla dobre, pokiaľ viem. Po operácii nebola žiadna neustála bolesť ani opuch. Vypustený 23.11.12, dnes 11.26.12 na klinike konečne odstránil stehy.
Samozrejme, chápem, že nasledujúce otázky by ste mali prehovoriť so svojím lekárom, ale po dnešnom rozhovore so mnou som mal dojem, že jeho slová by bolo lepšie skontrolovať neskôr. Takže otázky sú:
1. Je pre mňa ťažké posúdiť účinnosť operácie, ale urológia, ktorí sa na mňa pozerajú, schválili. Zvratina žily chýba, ale niekoľko žíl na báze semenníka je stále silnejšia ako na pravej strane. Je to normálne a prebieha do šiestich mesiacov?
2. Spýtal som sa na otázku: "Máme len Ivanisevičovu operáciu v našom meste?" Dvakrát. Prvýkrát k lekárovi v nemocnici. Povedal áno. Pre iné operácie iba v jednom zo susediacich veľkých miest. Táto odpoveď ma neobťažovala.
Podruhé som túto otázku položil urológu na klinike, ktorá je teraz pozorovaná. Dialóg bol takto:
- A práve zo zvedavosti, v našom meste, len podľa Ivanisevič, operácie sú vykonané?
- Otázka nie je úplne jasná. A čo viete o iných typoch operácií?
- Áno.
- Závisí to od diagnózy. Ak potrebujete urobiť operáciu Ivanisevič, ak potrebujete niečo iné.
- To znamená, že varicoceles sú iné?
- Áno.
No, s jeho posledným vyhlásením, snáď súhlasím, varicoceles sú naozaj rozdielne v stupni a rozdielne... na strane, ale existujú nejaké zvláštne náznaky pre činnosť Ivanisavíviča, a nie napríklad pre operáciu Marmara? Podľa môjho názoru lekár je zle. Čo si myslíte?
3. Existuje nejaký štandardný zoznam postupov vykonaných po operácii Ivanisseviča, aby sa zabezpečila jeho účinnosť? Napríklad niečo ako: recepcia v urológu každé tri mesiace za rok, za šesť mesiacov dopplerov.
4. Požiadal som, aby som poradil lekárovi, aby vám odporučil akýkoľvek gél na liečbu jaziev (chcem minimalizovať vonkajšie účinky operácie). Lekár povedal, že mu bola takáto otázka po prvýkrát položená (je to naozaj taká vzácna otázka?) A pravdepodobne budem musieť hľadať na internete alebo v referenčných knihách.
Zatiaľ som našiel nasledujúce možnosti: Kontraktubeks, Mederma, Dermatiks alebo vodka compress. Neodporúčam nič?
5. Existuje obdobie, po ktorom môžete bezpečne povedať, že nedôjde k relapsu?

Ďakujeme vopred za odpovede.

Po prvé, aká bola vaša svedectvo na vykonanie tejto operácie? Varikokéla sama osebe nie je indikáciou pre operáciu, ale iba jej komplikáciami - neplodnosťou, atrofiou semenníkov, bolesťou atď.
Prevádzka Ivanoševiča je štandardná a celkom efektívna, takže o tom nemusíte mať obavy.
Žily naozaj po chirurgickom zákroku neodpúšťajú okamžite, nemali by ste sa obávať. Po dvoch mesiacoch urobte ultrazvuk šourku a dopplerografiu.
Tiež vám odporúčam urobiť spermogram.
Ak chcete znížiť zjazvenie, odporúčam vám používať contractubex.

Ďakujeme za odpoveď.
Pri rozhodovaní o operácii sa hlavnou vecou ukázalo prekročenie normy niektorých ukazovateľov spermií. Pozorované s touto chorobou už dlhú dobu, od strednej školy. Spermogram podaný 3 krát. Prvé dva boli normálne. Nebola žiadna bolesť.

>> Operácia Ivanoševič je štandardná a pomerne účinná

Väčšina zo všetkého sa mi nepáči najväčšie percento relapsov v porovnaní s inými druhmi. No, aj veľkosť rezu.

Vďaka za odpoveď.
PS: Je škoda, že ste neodpovedali na otázku 2.

Percento recidív po každej operácii pre varikokélu je takmer rovnaké a nezávisí od spôsobu operácie. Bohužiaľ, v týchto prípadoch je ľudský faktor, a to odbornosť lekára, niekedy abnormalita plavidiel (ich nesprávne umiestnenie alebo viac). Marmarova operácia je menej traumatická a ponecháva málo jaziev, takže je viac "populárna".

Výber metódy ošetrenia varikokéli

Výber metódy ošetrenia varikokéli

Správa lekára »Apr 05 2012, 16:28

Väčšina z tých, ktorí sa stretávajú s problémom s varikokélou už dlho vyberajú spôsob liečby. Predstavujeme vám komparatívnu analýzu metód liečby varikokély. Na porovnanie sú uvedené nielen výhody, ale aj nevýhody každej chirurgickej techniky.


Ak máte akékoľvek otázky, radi Vám odpovieme v komentároch.

Re: Výber metódy ošetrenia Varicocele

Post Shustr »02 Máj 2012, 19:49

Re: Výber metódy ošetrenia Varicocele

Post Urolog-androlog »03 máj 2012, 20:04

Re: Výber metódy ošetrenia Varicocele

Správa snehuliak »04 Dec 2012, 23:56

Prečo sú to isté? Podľa môjho názoru, 50-75% Ivancevich a 95-98% mikrochirurgických - významný rozdiel. Plus podmienky pre obnovu, ako som pochopil, sú úplne odlišné. Alebo sa pozriem na nesprávne čísla?

Aká operácia je lepšie vybrať vo vašej klinike (na základe skúseností Vašich odborníkov)? Som 27 rokov, varikokéla bola objavená pred 10 rokmi. 2. stupeň vľavo (pred niekoľkými dňami urobil ultrazvuk), neurobil spermogram. Prečo posudzovať algoritmus na tejto stránke http://medicaldoctor.ru/andrology/varicocele.shtml, neokluzívna chirurgia (je to rovnaké ako mikrochirurgická revaskularizácia semenníka?) Nie vždy sa odporúča?

Myslíte si, že stojí za to v súvislosti s touto metódou ísť na operáciu v Moskve, ak v meste, kde žijete, robíte len obvyklé operácie Ivanševiča?

Povedzte mi, prosím, hrubý akčný plán, najlepšie s minimálnym časovým predstihom v Moskve pre nerezidentov (ako sa zaregistrovať na operáciu, potrebné konzultácie, aké testy treba vykonať a kde, koľko času je potrebné na to, či sa dajú prijať v meste bydliska, v nemocnici atď. d.).

Som z Ulyanovsk.

Re: Výber metódy ošetrenia Varicocele

Správa lekára »05 Dec 2012, 17:11

Každý sa rozhodne pre seba. Okrem toho všetko závisí od lekára a jeho znalostí a zručností.
Podľa môjho názoru je dobre vykonaná operácia Ivanisseviča lepšia ako zlá (nie všetky žily sú zviazané (môže byť vzdialené relapsu možné)) vykonali vaskularizáciu s anastomózou pod optickým zväčšením.

Varikokéla je veľmi ťažké ochorenie. Varikokéla nie je vždy príčinou neplodnosti alebo úbytku plodnosti, a preto nie každý musí mať operáciu (aj keď existuje varikokéla).
Po operácii sa plodnosť nemôže zlepšiť a zostať na rovnakej úrovni.
Existuje určitý počet recidív po každej liečbe.

Ale urologisti často vystrašujú pacientov s neplodnosťou a sľubujú 100% výsledok (najmä po revaskularizácii). Ale to nie je pravda.

Re: Výber metódy ošetrenia Varicocele

Správa snehuliak »05 Dec 2012, 19:56

Ďakujem za odpoveď.

Povedzte mi viac výhod / nevýhod rôznych prístupov (ako to chápem). Pokiaľ ich poznám 2:

1. Inguinálna oblasť (vedľa semenníka?) (Marmor)
2. spodná časť brucha vľavo? (Ivansevich)

A prekonajú a koľko jaziev po operácii?

Re: Výber metódy ošetrenia Varicocele

Správa lekára »Dec 06 2012, 21:58

nevýhody:
1. Prístup na úrovni horného okraja iliackého hrebeňa (t.j. "vysoká" a jazva bude viditeľná nad elastickým pásom dna). To je pravdepodobne mínus.
2. Od apneuróza a brušné svaly sú rozdelené na prístup, herniácia je možná (ale to je nepravdepodobné (ak ste niečo steh)). Kvôli veľkej ujme - dlhšie obdobie zotavenia (z hľadiska športu).
3. Operácia Ivanisevič je obtiažna pre obéznych ľudí s veľkou mastnou vrstvou na bruchu (niekedy niekoľko centimetrov hrubá). To komplikuje operáciu a niekedy si vyžaduje dlhší rez.
4. Prístup neumožňuje anastomózu.
5. Prístup neodhalí zmiešaný typ varikokély (toky z femorálnej žily).
6. Riziko peritoneálneho poškodenia a infekcie brušnej dutiny.
7. Riziko intraperitoneálneho a retroperitoneálneho krvácania.

výhody:
1. Veľmi malé riziko vzniku zápachu (pooperačné komplikácie).
2. Priviazanie krvných ciev ľahšie a rýchlejšie (pretože všetky žily sa už zhromaždili do jedného kmeňa (zriedka existujú aj iné možnosti pre rozvoj semenníkov).
3. Skúmaná metóda s preukázanou účinnosťou. Zlatý štandard.

Inguinálny prístup.
nevýhody:
1. Nezvratné poškodenie lymfatických ciev (riziko poklesu).
2. Je potrebné izolovať a zdobiť veľké množstvo prítokov testikulárnej žily (3-5-7).
3. Väčšie riziko poškodenia vaječníkovej tepny (vetvy a zníženie priemeru v porovnaní s prístupom pre operáciu Ivanissevič).
4. Riziko hematómov v miešku.

klady:
1. Jazva je takmer neviditeľná, pretože je nízka v zóne rastu vlasov.
2. Nie je potrebné znížiť aponeurózu a brušné svaly. Tuková vrstva je menej výrazná. Pohodlné pre lekára. Kratšia doba rehabilitácie.
3. Je možné anastomovať s epigastrickými cievami.
4. Toky sú viditeľné (je možné identifikovať zmiešaný typ).

Ak si pamätám niečo iné, pridám to.

A po každej operácii sa vytvárajú jazvy. Ale musíte starostlivo šiť a správne viesť ranu, potom jazva bude sotva viditeľná.

Operácia Ivanissevich: recenzie

Ak analyzujeme spätnú väzbu po operácii Ivanisavicu a porovnáme ich s dojmami pacientov po ďalších intervenciách, môžeme vyvodiť niekoľko záverov. Prvá z nich hovorí, že hlavnou nevýhodou tejto operácie je dlhá rehabilitácia. Ak vďaka technike Marmara dôjde k pocitu nepohodlia len počas prvých pár dní, potom v tomto prípade musí väčšina pacientov udržiavať jemný režim až na šesť mesiacov, kým sa obnovia poškodené tkanivá.

Nehovoriac o tom, že tento prístup je celkom traumatizujúci. Po ukončení procedúry musí pacient dlhodobo zostať v nemocnici. A po zásahu metódou Marmara, pobyt na klinike nie je viac ako pár hodín, čo sa páči. V tomto prípade sú pacienti, ktorí opustili spätnú väzbu o operácii Ivanisseviča, jednomyseľní. Je obzvlášť ťažké prispôsobiť sa mužom, ktorí sa zaoberajú ťažkou fyzickou prácou.

Pozitívna spätná väzba na činnosť Ivanisaviche

Hlavné výhody tejto metódy, ktoré jej umožňujú zostať "v radoch", aj napriek tomu, že sa objavujú pokročilejšie techniky, je jeho relatívna jednoduchosť a nenáročná dostupnosť špeciálneho vybavenia. Preto takéto manipulácie vykonávajú chirurgovia na akejkoľvek klinike, a to aj bez špeciálneho zariadenia. Pozitívna spätná väzba na operáciu Ivanissevich pochádza z pacientov mnohých nešpecializovaných zdravotníckych zariadení.

Ak porovnávame výsledky a štatistiky špecializovaných centier, rovnako ako zohľadňujeme názor praktických lekárov, potom recenzie o činnosti Ivanisseviča od odborníkov nie sú také priaznivé. Existuje dlhá rehabilitačná doba a frekvencia recidív (spojená s povahou a výberom miesta konania). Takže so všetkou jednoduchosťou tejto metódy sa dnes odporúča, aby sa stále vykonávala varikokelektómia na špecializovanej klinike a podľa progresívnejšej metódy.

Varikotské operácie Ivanisevič

Varikokéla. Prevádzka Ivanisevič.

Nepila som nič a tak po operácii sú antibiotiká ako Amoxiclav, Cefotaxime pravdepodobnejšie. A po pol roka po operácii Speman pili 3 mesiace, po 1,5 sa dozvedela, že je tehotná.

Ďakujeme za odhlásenie! Rýchlo sa tam obnoví a dopredu.)) Želám vám najrýchlejšie \ pruhy

Povedzte, samozrejme, veľmi užitočné informácie. Manžel, samozrejme, hrdina))

Aký druh varikokély si môžete vybrať?

A čo je najdôležitejšie... ohhh, ani nepochopím, ako rýchlo... mal pred operáciou 7% mobility, 5% morfológiu, mám dysfunkciu, s najväčšou pravdepodobnosťou PCOS, liečil som ureaplasmu mesiac po operácii,, 10 výstrelov testózy a namiesto drahých spermaktínov som mu dala lekáreň kvapalný L-karnitín a acetyl L-karnitín z športového oblečenia a l-arginínu z športového nábytku, menej ako 2 mesiace plné, keď som otehotnala, spočiatku som nemohla uveriť v testy alebo analýze hgch )))

Urobil som to, ale pred 7 rokmi pred armádou... Neviem, aký druh operácie bol, ale mal jazvu vo forme rezu asi 2-3 cm nad svojou pubidou vľavo (alebo vpravo)... Ako vidíte, otehotnila, porodila), hoci 8 mo nefungovalo

Podstata operácie Ivanisevič s varikokélou, pooperačné obdobie

Moderná urológia má niekoľko metód na liečbu varikóznych žíl varí. Operácia Ivanisevič je jednou z účinných metód chirurgickej liečby varikokély. Napriek popularite metódy, lekári nie vždy ponáhľajú operovať pacienta s varikokélou podľa Ivanisaviche. Dnes existujú minimálne invazívne a endoskopické metódy, ktoré majú kratšiu dobu rehabilitácie, menej vedľajších účinkov.

Čo to je?

Operácia Ivanisevič s varikokéliou je hlavnou chirurgickou intervenciou zameranou na odstránenie kŕčových žíl v semenníkov. Metóda bola objavená v roku 1924 chirurgom Oscarom Ivanisovičom a je populárna v modernej medicíne.

Varicocele postihujú 15% mužskej populácie vrátane detí a dospievajúcich. S včasnou liečbou špecialistu sa choroba úspešne odstráni chirurgickým zákrokom bez toho, aby spôsobila ďalšie komplikácie.

Dikul: "Nuž, povedal stokrát! Ak sú nohy a chrbát SICK, nalejte ju do hlbokej. »Prečítajte si viac»

Obľúbenosť operácie Ivanissevycha je spôsobená skutočnosťou, že väčšina urológov má túto metódu. Moderná mikrochirurgická intervencia je o 25% účinnejšia v porovnaní s otvorenou operáciou.

Indikácie na použitie

Prevádzka lieku Ivanissevič je predpísaná pacientom akejkoľvek vekovej kategórie. Existuje len jedna indikácia pre takúto operáciu - kŕčové rozšírenie testikulárnej žily bez ohľadu na štádium ochorenia.

Pri posudzovaní uskutočniteľnosti liečby varikokély chirurgicky sa názory andrológov líšia. Mnohí chirurgovia sa domnievajú, že patológia spôsobuje erektilnú dysfunkciu a neplodnosť. Preto sa liečba vyžaduje ihneď po diagnostikovaní.

Niektorí odborníci poznamenávajú, že väčšina pacientov s varikokéli nemá u pacientov neplodnosť a index spermogramu zostáva takmer nezmenený po operácii. Preto nie je nevyhnutné naliehavé liečenie ochorenia.

kontraindikácie

Každá chirurgická intervencia má svoje vlastné kontraindikácie. Operáciu nemožno vykonať za prítomnosti nasledujúcich patológií:

  1. Ťažké ochorenia vnútorných orgánov. Pred operáciou je potrebné odstrániť existujúce odchýlky.
  2. Infekčné choroby. Môže spôsobiť prudké poškodenie zdravia počas operácie a počas obdobia zotavenia.
  3. Zápalové ochorenia orgánov a tkanív. Prítomnosť patogénnych mikroorganizmov môže vyvolať infekciu sutúrnych tkanív, čo znamená nárast trvania rehabilitácie.
  4. Infekcie urogenitálneho systému.
  5. Odchýlky funkcie zrážanlivosti krvi.

Uvedené kontraindikácie sa stanovujú pomocou predoperačných vyšetrení.

výcvik

Príprava pred hospitalizáciou zahŕňa zoznam štandardných vyšetrení, výsledky ktorých lekár rozhodne o možnosti chirurgického zákroku.

Pred zásahom pacient potrebuje:

  1. Podstúpiť dopplerovský ultrazvuk. Lekár by mal poznať polohu a stav žíl. Ultrazvukové vyšetrenie šourku posúdi závažnosť ochorenia, určí taktiku chirurgickej intervencie.
  2. Odovzdávajte spermie spermie. Skúška je potrebná na identifikáciu patologických procesov v spermickej šnúre, na posúdenie pooperačného obdobia.
  3. Určte typ krvi a Rh faktor.
  4. Podstúpiť fluorografiu a EKG.
  5. Uveďte kompletný krvný obraz a test moču.
  6. Vylučovať prítomnosť infekčných lézií urogenitálneho systému. Ak sa zistí infekcia, bude potrebná predchádzajúca lekárska liečba.
  7. Testovať hepatitídu, HIV infekciu, syfilis.
  8. Podľa výsledkov vyšetrení na získanie stanoviska terapeuta a urológa.

V deň pred operáciou pacient vstúpi do hospitalizácie a podstúpil predoperačnú prípravu:

  1. Je potrebné sprchovať a oholenie vlasov v oblasti brucha a slabín. Nadmerná vegetácia zasahuje do operácie, spracovania tkaniva a hojenia stehov. Aj vlasy môžu spôsobiť hromadenie patogénnych mikroorganizmov, vyvolávajú zápalový proces.
  2. Posledné jedlo je možné v 21:00. Zavedenie anestézie sa vykonáva na prázdny žalúdok.

Individuálne odporúčania na prípravu pacienta poskytujú ošetrujúcemu lekárovi. Ak je pacient zaregistrovaný u úzkych špecialistov, pred zásahom môže byť potrebný kardiológ, nefrolog, lora alebo endokrinológ.

Metóda techniky


Operácia Ivanisseviča sa vykonáva v celkovej anestézii. Po ukončení anestézie lekár vykoná nasledujúce operácie:

  1. Liečba kože antiseptikom.
  2. Vykonajte vodorovnú disekciu tkaniva na ľavej strane brucha (3-4 cm od miešku). Dĺžka rezu nie je väčšia ako 5 cm.
  3. Identifikácia choroidového plexu, stanovenie semennej žily.
  4. Masteňte miešku, aby ste urýchlili odstránenie nahromadenej krvi v cievach.
  5. Fixácia a ligácia kŕčových žíl.
  6. Odstránenie nadbytočnej krvi, umývanie incízie a tkaniva.
  7. Šijacia incízia s použitím sterilných obväzov.

Doba trvania operácie je 30-40 minút.

Pooperačné obdobie

Ak sa operácia uskutočnila bez komplikácií, pacient je prepustený z nemocnice desiaty deň po chirurgickej intervencii.

Existujú niektoré znaky pooperačného obdobia:

  1. Pacient musí nosiť špeciálne hubené spodné prádlo. Je potrebné normalizovať krvný obeh, vylúčiť recidíva choroby.
  2. Sutura podlieha každodennej antiseptickej liečbe a liečbe rán.
  3. Pacientovi je predpísaný priebeh antibiotík počas 5 dní.
  4. Výrazná bolesť môže byť uľahčená pomocou liekov proti bolestiam.
  5. 10 dní po operácii sa stehy odstránia.

Účinnosť operácie sa odhaduje po 6 mesiacoch. Počas obdobia zotavenia, zdôrazňuje, nadmerné cvičenie, pobyt v horúcom prostredí sú kontraindikované.

Vedľajšie účinky

Metóda má nízku pravdepodobnosť vedľajších účinkov. V niektorých prípadoch sa môžu po operácii vyvinúť tieto patologické stavy:

  1. Krvácanie. Vyskytuje sa v dôsledku poškodenia žíl s nesprávnym odstránením krvných ciev zo šourka.
  2. Dropsy semenník. Vyvíja sa u 15% pacientov na pozadí poškodenia lymfatických uzlín v oblasti slabín počas operácie. Najčastejšie sa tento vedľajší účinok prejavuje kvôli neskúsenosti lekára.
  3. Zápalové procesy s hnisavými nečistotami v oblasti rany, steh. Pri slabej pooperačnej starostlivosti je možné penetráciu patogénnych mikroorganizmov.
  4. Testikulárna atrofia. V prípade nadmerného ťahania semenníkov dochádza k hladovaniu tkanív kyslíkom a ich ďalšej smrti. Vedie k neplodnosti, ktorú je ťažké liečiť.
  5. Relatívna patológia. Vyskytuje sa u 45% operovaných pacientov. Na zníženie rizika opätovného výskytu choroby je možné len s pomocou starostlivo vykonaných vyšetrení a výberom skúseného odborníka.

Mnohí pacienti sa po operácii sťažujú na bolesť v miešku. Lekári tvrdia, že ide o normálny stav počas obdobia zotavenia. Bolesť môže pretrvávať až 6 mesiacov. V pokoji nie je žiadne nepríjemné pocity.

Ceny a adresy kliník

Operácia Ivanisseviča sa uskutočňuje v súkromných a verejných zdravotníckych zariadeniach. Cena sa pohybuje od 13 000 rubľov. až 30 000 rubľov.

Existuje niekoľko možností s adresami a telefónnymi číslami kliník, ktoré vykonávajú odstraňovanie varikokély podľa metódy Ivanisevichov:

Technika prevádzky Ivanisseviča s hodnoteniami a cenami

Varikokéla je rozšírenie žíl, ktoré sa nachádzajú v pterygii semenníka. Liečia sa vo väčšine prípadov pomocou chirurgických zákrokov, prevažne sa vykonáva operácia Ivanisavíviča. V priemere sa táto choroba vyskytuje u 15-20% mužov bez ohľadu na vek.

Najnebezpečnejším dôsledkom varikokély je zlyhanie reprodukčnej funkcie a neskoršia neplodnosť. Keďže krvný obeh je narušený, semenník atrofuje a môže nabobtnať. Najefektívnejším spôsobom je chirurgická metóda Ivanisačiča. Tento postup je založený na oddelení obličkovej žily na ľavej strane žílami semenníka.

Príprava a kontraindikácie

Operácia Ivanisevič je nemožná, ak má pacient zlé zrážanie krvi alebo je vo vážnom stave. Chirurgické zákroky sú indikované v každom veku, zatiaľ čo u adolescentov sa odporúča vykonať procedúru v celkovej anestézii a u mužov - s použitím lokálnych anestetík.

Príprava na operáciu začína skutočnosťou, že pacient absolvuje všetky všeobecné testy, a to:

  • Všeobecný krvný test.
  • Rozbor moču.
  • Krvná biochémia.
  • Analýza cukru a bielych krviniek.
  • Fluorografická.
  • Krv na definíciu skupiny a Rhesus príslušenstvo.
  • Elektrokardiogram.

Pred procedúrou sa vlasy z brušnej oblasti pacienta ohožia. Na operačnom stole by mal pacient ležať brucho. Lokálne anestetiká (napríklad Novocain) sa používajú ako anestetiká, ale deti môžu dostať celkovú anestéziu. Technika vedenia je, že počas zákroku chirurg a andrológ urobí incíziu (asi 5 cm) v prednej brušnej stene. Rez je umiestnený podľa priebehu inguinálneho kanála. Po odrezaní slezinných škrupín získa lekár prístup do oblasti venózneho kĺbového kanálika. Špecialista potom uchopí zväčšenú testikulárnu žilu a pomocou vlákien pretína čo najviac svojich ďalších vetiev. Tento postup sa zvyčajne uskutočňuje pomerne rýchlo, ak nie sú žiadne problémy s identifikáciou postihnutých odvetví.

Pred operáciou musíte prejsť sériou všeobecných analýz.

Po operácii Ivaníševiča je rana pevne šitá a na sterilitu sa aplikuje špeciálna bandáž. Na vrchol 2,5 hodiny vložte ľad tak, aby sa neobjavil edém. Celý postup trvá od 30 minút do 1 hodiny.

Pooperačné obdobie

Po operácii musí byť pacient v nemocnici niekoľko dní. Aby sa zabránilo akýmkoľvek komplikáciám a aby sa znížila bolesť, človek má užívať predpísané lieky proti bolestiam a antibakteriálne lieky. Odporúča sa tiež nosiť obvaz (podozrenie) na miešku, čo výrazne zníži záťaž na spermatickú šnúru a zlepší pohodu tým, že zníži bolesť. Odstránenie stehu sa uskutočňuje v dňoch 8 až 9 dní. Niekoľko dní po operácii Ivaníševiča musí pacient vylúčiť telesnú aktivitu a byť v pokoji. Športové a ťažké fyzické námahy sú tiež zakázané počas šiestich mesiacov.

U niektorých pacientov sa varikokéla opakuje po operácii. Dôvodom je skutočnosť, že počas postupu je lekárovi k dispozícii len malá časť semenníkov. Tie pobočky, ktoré sa nachádzajú mimo rez, nie je možné si všimnúť a ešte viac prekročiť. Preto sa choroba môže vrátiť bez ohľadu na techniku.

Priemerné náklady a od čoho to závisí

Keď je varikokéla niekoľko techník vedenia. Cena postupu závisí v prvom rade od spôsobu a podmienok zvolených odborníkom, ako aj od komplexnosti procesu. Okrem toho sú náklady ovplyvnené kvalifikáciou lekára a úrovňou kliniky, kde sa uskutoční operácia Ivanisaviča. Zvyčajne je v nákladoch na procedúru zahrnutá aj dostupnosť drahého zariadenia v zdravotníckom zariadení.

V tabuľke je znázornená priemerná cena, za ktorú sa Ivanisavičova operácia vykonáva na varikokéli vo veľkých ruských mestách.

Operácia varikokély: recenzie pred a po

Varikokéla je ochorenie, ktoré sa vzťahuje výlučne na mužskú populáciu. Ide o kŕčové žily v semenníkoch. Najúčinnejším spôsobom na liečbu tohto ochorenia je chirurgický zákrok. Zvážte, ako operácia varikokéla, recenzie pred a po nej.

Laparoskopia s varikokélou: recenzie pred a po

Laparoskopická metóda odstraňovania kŕčových žíl v semenníkoch sa používa na bilaterálnu varikokélu. Táto operácia sa vykonáva v celkovej anestézii. Podstatou laparoskopie je, že chirurg urobí 3 malé rezy v brušnej dutine. Jedným otvorom je trubica s oxidom uhličitým, čo dáva priestor pôsobeniu lekára. Potom sa do brušnej dutiny vloží laparoskop s pripojenou kamerou. Pomôže to vidieť brušnú dutinu na monitore.
Zostávajúce rezy sú potrebné na vloženie chirurgických nástrojov. Ovplyvnená žila je orezaná a oddelená. Po takýchto úkonoch sa nástroje odstránia, rezy sa šiť.
Spätná väzba na túto metódu odstraňovania varikokély je väčšinou pozitívna. Ide o efektívny a vysoko efektívny typ chirurgickej intervencie. Laparoskopická chirurgia varikokéli má takéto recenzie:

  • pomáha presne určiť počet a umiestnenie postihnutých krvných ciev;
  • minimalizuje trauma zdravých žíl, lymfatických uzlín;
  • nevyžaduje ďalšie rezy ani pri bilaterálnych léziách semien;
  • rehabilitačné obdobie netrvá veľa času.

Trvanie operácie nie je dlhšie ako 1 hodina. Doba rehabilitácie trvá asi 3 dni. Úplné zotavenie nastane už 2 týždne po laparoskopii. Prehľad varikokélových embolizácií tiež naznačuje, že tento typ intervencie spôsobuje komplikácie v extrémne zriedkavých prípadoch. Podľa štatistík počet mužov, ktorí majú negatívne účinky alebo relaps, nie je vyšší ako 5%.

Pokiaľ ide o recenzie odborníkov na laparoskopiu pre varikokéli, hovoria, že táto metóda liečby je jednou z najjednoduchších a najbezpečnejších metód na odstránenie kŕčových žíl v semenníkoch. Pacient sa veľmi rýchlo vráti do normálneho života.

Operácia Marmara: recenzie pred a po

Jedná sa o jednu z najefektívnejších a najbezpečnejších mikrochirurgických metód na odstránenie varikokély. Recenzie pacientov, ktorí zažili tento spôsob liečby pre seba, hovorili o týchto výhodách:

  • opätovný vývoj kŕčových žíl v semenníkoch sa pozoruje vo veľmi zriedkavých prípadoch;
  • minimálna tkanivová trauma;
  • jablko po procedúre zostáva veľmi malé - nie je dlhšie ako 2 cm;
  • bez bolesti počas rehabilitačného obdobia.

Muž po operácii Marmara sa veľmi rýchlo vráti do normálneho normálneho života.
Príprava pacienta na operáciu pozostáva z nasledujúcich činností:

  • nepoužívajte aspirín týždeň pred postupom;
  • 8 hodín pred chirurgickým zákrokom v Marmare, človek môže naposledy jesť jedlo;
  • prestať fajčiť deň pred začatím konania;
  • v dopoludňajších hodinách pred operáciou by človek mal urobiť čistiaci klystýr a oholenie všetkých vlasov v oblasti slabín.

Niektorí odborníci tiež odporúčajú 3 dni pred zákrokom, aby užívali protizápalové a antibakteriálne lieky. To pomôže zotaviť sa z postupu v krátkom čase.
Technika operácie Marmara je v činnosti chirurga:

  • lekár urobí incíziu na kožu dlhšiu ako 2 cm;
  • spermatická šnúra sa zavedie do rany;
  • ako súčasť spermatickej šnúry je postihnutá žila a mala by sa zistiť v tejto fáze;
  • žila, postihnutá kŕčovými žilami, zviazaná.

Prevádzka Marmary sa uskutočňuje pomocou chirurgického mikroskopu, ktorý vám umožní presne určiť postihnuté cievy.
Ligácia žily eliminuje výskyt recidívy. Po tomto postupe je rez zašretý, do neho je vložený odtok a je aplikovaný gázový obväz impregnovaný antiseptickým činidlom. Trvanie tohto typu operácie nie je dlhšie ako 45 minút.
Spätná väzba od mužov, ktorí prešli operáciou Marmara, je mimoriadne pozitívna. Majú príležitosť vrátiť sa do normálneho života týždeň po tom. Jedinou nevýhodou takéhoto zásahu sú jeho vysoké náklady v porovnaní s inými metódami liečby varikokély.

Operácia Ivanisevič: recenzie pred a po

Tento typ operácie sa vykonáva pod miestnou anestézou. Na odstránenie patologickej žily sa vykonávajú tieto manipulácie:

  • na iliakálnej oblasti sa urobí rez.
  • postihnutá žila je izolovaná, izolovaná a zviazaná;
  • po odstránení cievy sa rana šiť.

Reakcie mužov po operácii podľa Ivanisevič sú väčšinou negatívne. V moderných klinikách sa tento spôsob liečby varikokély takmer nikdy nepoužíva. To súvisí so zvýšeným rizikom poranenia, dlhým obdobím zotavenia, ako aj s veľkou jazvou.

Dôsledky operácie

Vo veľmi zriedkavých prípadoch, ale to môže byť, človek má nepríjemné následky po vykonaní operácie na varikokéle. Pacient môže mať tieto príznaky:

  1. Hydrokéla. Inými slovami - po chirurgickom zákroku sa rozpadá. Hlavným príznakom tejto choroby je nárast veľkosti semenníkov. Vyvíja sa kvôli poraneniu lymfatických ciev, čo vedie k zhoršeniu toku lymfy. Výsledkom je, že v miešku sa hromadí veľké množstvo lymfatických uzlín. Tento stav vyžaduje opakované chirurgické zákroky. Asi 5% pacientov po operácii pozoruje hydrocele v semenníkoch.
  2. Testikulárna atrofia. To vedie k nezvratnej neplodnosti u mužov.
    Bolestivé pocity. Môžu sa vyskytnúť u mužov od 2 týždňov až po niekoľko mesiacov. Príčinou tohto nepohodlia je napínanie vajíčok s krvou v žilách.
  3. Poškodenie bedrového nervu. Tento problém sa prejavuje vo veľmi zriedkavých prípadoch. Muž má znecitlivenie kože na vnútornej strane stehna.
  4. Pooperačná infekcia rany. Tento problém vzniká v dôsledku nesprávnej hygieny alebo nedodržania predpisov počas liečenia rezu.

Pooperačné účinky, ktoré sú dočasné, zahŕňajú nasledujúce príznaky:

  • sčervenanie kože;
  • opuch a podliatiny rezov;
  • tvorba tesnení v oblasti rany;
  • vypúšťanie krvi alebo tekutiny z rany.

Najčastejšie človek trpí takým nepohodou v dôsledku nedbanlivo vykonaného postupu na odstránenie rozšírenej žily v semenníku.

Liečba varikokély bez operácie: recenzie pred a po

Liečba kŕčových žíl bez chirurgického zákroku sa odporúča iba v 1. a 2. štádiu ochorenia. V iných prípadoch je táto metóda expozície neúčinná, môže dokonca zhoršiť stav pacienta. Aby sa začala chirurgická liečba vo vývoji varikokély, je potrebné kontaktovať androlog. Existuje mnoho spôsobov liečby, ktoré by sa mali z väčšej časti kombinovať. Existujú také metódy expozície:

  1. Liečba ľudových prostriedkov. Alternatívna medicína ponúka na liečbu kŕčových žíl v semenníkoch s miestnymi kúpeľmi, tinktúry na perorálne použitie, kompresie, infúzie.
  2. Homeopatie. Homeopatické prostriedky tiež vykazujú vysoký výkon pri liečbe varikokély. Tieto lieky majú liečivé vlastnosti, ktoré pomáhajú predchádzať chirurgickému zákroku. Ich použitie sa odporúča v prípadoch, kedy kŕčové žily v semenite nevyvolávajú bolestivé pocity u muža.
  3. Terapeutické cvičenie. Špeciálne cvičenie a masáž semenníkov pomáhajú normalizovať miestny krvný obeh. Sú zamerané na stimuláciu venózneho čistenia a tiež prispievajú k odtoku krvi zo spermatickej šnúry.

Recenzie o liečbe varikokély bez operácie sú zásadne odlišné. Niektorí ľudia sa domnievajú, že takáto liečba pomáha predchádzať chirurgickému zákroku, ale s pravidelným vykonávaním potrebných postupov. Druhá časť pacientov, ktorí boli liečení liekom, si nevšimla požadovaného výsledku. Museli sa k operácii uchýliť.

Operácia varikokély u dospievajúcich

Vývoj varikokély v dospievaní predstavuje vážne nebezpečenstvo pre chlapcov. Pretože dlhodobý pobyt v tomto stave môže viesť k nezvratnej neplodnosti. Rovnako ako táto choroba môže spôsobiť zápalové procesy, ktoré vedú k porušeniu panvových orgánov. Zvýšená teplota v miešku môže postupne viesť k atrofii semenníkov.
Odborníci pristupujú k chirurgickým zákrokom u adolescentov s mimoriadnou opatrnosťou. Operácia je pridelená len do troch etáp choroby. Dospievanie je optimálne na operáciu. Pooperačné recenzie varikokély u dospievajúcich naznačujú, že optimálny vek, v ktorom sa chlapca v krátkom čase zotavuje, je 11-12 rokov. Chirurgický zákrok v mladšom veku môže viesť k opakovanej varikóznosti semenníkov. Najbezpečnejšou metódou operácie u adolescentov je laparoskopia. Voľba je však vykonaná len ošetrujúcim lekárom, berúc do úvahy individuálne charakteristiky priebehu ochorenia u chlapca.

Zotavenie z chirurgického zákroku

Aby sa človek úplne zotavil a aby sa vyhla relapsu, musí dodržiavať tieto pravidlá:

  1. Obmedzte fyzickú aktivitu. Muž by sa mal vyhýbať noseniu ťažkých predmetov a vykonávať fyzické aktivity, ktoré preťažujú brušné svaly.
  2. Diéty. Musíte nájsť vyváženú stravu, ktorá zabráni vzniku zápchy. Pri vylučovaní výkalov s takýmto malátnym ochorením je narušený krvný obeh v orgánoch malej panvy, čo vedie k opakovanej varikokéle.
  3. Mierna sexuálna aktivita. V prvom mesiaci po operácii by sa malo úplne zdržať sexuálneho kontaktu. V budúcnosti sa musíte postarať o pravidelný sexuálny život - sexuálne kontakty by nemali byť menej ako 2-3 krát týždenne. Počas obdobia rehabilitácie je tiež kontraindikovaná masturbácia.
  4. Zanechajte závislosť, napríklad fajčenie a nadmerné pitie. Vedú k dehydratácii, čo vedie k dlhotrvajúcej zápche.

Po operácii by ste mali prísne dodržiavať odporúčania a predpisy ošetrujúceho lekára. Každých šesť mesiacov musí človek navštevovať urologa na preventívne vyšetrenia. To pomôže zistiť recidívu varikokély.

Prevencia varikokély

Aby sa zabránilo vzniku kŕčových žíl v semenách človeka, nemožno vykonať preventívne opatrenia. Keďže táto patológia sa vyvíja v dôsledku genetickej predispozície alebo porúch obehového systému. Hlavnou úlohou človeka je rýchle vyhľadanie pomoci od špecialistu. Vyšetrovanie a konzultácie vyžadujú nasledovné príznaky:

  • vzhľad tesnení v semenníkoch pri skúmaní miešku;
  • nadmerná tekutina v miešku;
  • pocit ťažkosti v oblasti slabín;
  • bolesť v miešku počas a po intimite;
  • opuch, zväčšenie alebo asymetria semenníkov.

Tieto príznaky sú charakteristické pre varikokélu. Preto, ak sa objavia, musíte okamžite kontaktovať špecialistu. Pomôže to iniciovať včasnú liečbu, tj vyhnúť sa chirurgickej intervencii.

Prevádzka Ivanisevičovej recenzie

ahoj Mám 23 rokov.
15.1.2012 som podstúpil chirurgický zákrok Ivaníševič (bohužiaľ musel som využiť služby štátnej medicíny). Diagnóza bola: ľavostranná varikokéla II.
Operácia prebehla dobre, pokiaľ viem. Po operácii nebola žiadna neustála bolesť ani opuch. Vypustený 23.11.12, dnes 11.26.12 na klinike konečne odstránil stehy.
Samozrejme, chápem, že nasledujúce otázky by ste mali prehovoriť so svojím lekárom, ale po dnešnom rozhovore so mnou som mal dojem, že jeho slová by bolo lepšie skontrolovať neskôr. Takže otázky sú:
1. Je pre mňa ťažké posúdiť účinnosť operácie, ale urológia, ktorí sa na mňa pozerajú, schválili. Zvratina žily chýba, ale niekoľko žíl na báze semenníka je stále silnejšia ako na pravej strane. Je to normálne a prebieha do šiestich mesiacov?
2. Spýtal som sa na otázku: "Máme len Ivanisevičovu operáciu v našom meste?" Dvakrát. Prvýkrát k lekárovi v nemocnici. Povedal áno. Pre iné operácie iba v jednom zo susediacich veľkých miest. Táto odpoveď ma neobťažovala.
Podruhé som túto otázku položil urológu na klinike, ktorá je teraz pozorovaná. Dialóg bol takto:
- A práve zo zvedavosti, v našom meste, len podľa Ivanisevič, operácie sú vykonané?
- Otázka nie je úplne jasná. A čo viete o iných typoch operácií?
- Áno.
- Závisí to od diagnózy. Ak potrebujete urobiť operáciu Ivanisevič, ak potrebujete niečo iné.
- To znamená, že varicoceles sú iné?
- Áno.
No, s jeho posledným vyhlásením, snáď súhlasím, varicoceles sú naozaj rozdielne v stupni a rozdielne... na strane, ale existujú nejaké zvláštne náznaky pre činnosť Ivanisavíviča, a nie napríklad pre operáciu Marmara? Podľa môjho názoru lekár je zle. Čo si myslíte?
3. Existuje nejaký štandardný zoznam postupov vykonaných po operácii Ivanisseviča, aby sa zabezpečila jeho účinnosť? Napríklad niečo ako: recepcia v urológu každé tri mesiace za rok, za šesť mesiacov dopplerov.
4. Požiadal som, aby som poradil lekárovi, aby vám odporučil akýkoľvek gél na liečbu jaziev (chcem minimalizovať vonkajšie účinky operácie). Lekár povedal, že mu bola takáto otázka po prvýkrát položená (je to naozaj taká vzácna otázka?) A pravdepodobne budem musieť hľadať na internete alebo v referenčných knihách.
Zatiaľ som našiel nasledujúce možnosti: Kontraktubeks, Mederma, Dermatiks alebo vodka compress. Neodporúčam nič?
5. Existuje obdobie, po ktorom môžete bezpečne povedať, že nedôjde k relapsu?

Ďakujeme vopred za odpovede.

Po prvé, aká bola vaša svedectvo na vykonanie tejto operácie? Varikokéla sama osebe nie je indikáciou pre operáciu, ale iba jej komplikáciami - neplodnosťou, atrofiou semenníkov, bolesťou atď.
Prevádzka Ivanoševiča je štandardná a celkom efektívna, takže o tom nemusíte mať obavy.
Žily naozaj po chirurgickom zákroku neodpúšťajú okamžite, nemali by ste sa obávať. Po dvoch mesiacoch urobte ultrazvuk šourku a dopplerografiu.
Tiež vám odporúčam urobiť spermogram.
Ak chcete znížiť zjazvenie, odporúčam vám používať contractubex.

Ďakujeme za odpoveď.
Pri rozhodovaní o operácii sa hlavnou vecou ukázalo prekročenie normy niektorých ukazovateľov spermií. Pozorované s touto chorobou už dlhú dobu, od strednej školy. Spermogram podaný 3 krát. Prvé dva boli normálne. Nebola žiadna bolesť.

>> Operácia Ivanoševič je štandardná a pomerne účinná

Väčšina zo všetkého sa mi nepáči najväčšie percento relapsov v porovnaní s inými druhmi. No, aj veľkosť rezu.

Vďaka za odpoveď.
PS: Je škoda, že ste neodpovedali na otázku 2.

Percento recidív po každej operácii pre varikokélu je takmer rovnaké a nezávisí od spôsobu operácie. Bohužiaľ, v týchto prípadoch je ľudský faktor, a to odbornosť lekára, niekedy abnormalita plavidiel (ich nesprávne umiestnenie alebo viac). Marmarova operácia je menej traumatická a ponecháva málo jaziev, takže je viac "populárna".

Téma: Operácia varekatseli spôsobila Ivaníševič a vplyv nuly?

Stáva sa to! Po perorálnej lahôdke (dievča sa dostalo na semenník), mal som pár dní na vankúšik na ľavom semenníku. Áno, a niekedy sa táto nepríjemná bolesť stane, keď ju niekde tlačíte, ale zriedka. Stáva sa tiež, že dlhá chôdza bolí do slabín (nie vždy, ale stane sa to). Stále som mal inguinálnu herniu a všeobecne som nejako mal ľavú stranu v svaloch o niečo viac ako pravé, t. J. ako keby celá moja domácnosť nebola v strede, ale mierne sa presunula na pravú nohu. Urológovia sa pozreli, nič nepovedali. Operácia inguinálnej hernie bola vykonaná dlho - pomocou metódy oka. Okrem toho som bol prvýkrát urobený inguinál a potom (po dvoch rokoch) varikokéli - palačinka nebola okamžite zaznamenaná.

Stáva sa to! Po perorálnej lahôdke (dievča sa dostalo na semenník), mal som pár dní na vankúšik na ľavom semenníku. Áno, a niekedy sa táto nepríjemná bolesť stane, keď ju niekde tlačíte, ale zriedka. Stáva sa tiež, že dlhá chôdza bolí do slabín (nie vždy, ale stane sa to). Stále som mal inguinálnu herniu a všeobecne som nejako mal ľavú stranu v svaloch o niečo viac ako pravé, t. J. ako keby celá moja domácnosť nebola v strede, ale mierne sa presunula na pravú nohu. Urológovia sa pozreli, nič nepovedali. Operácia inguinálnej hernie bola vykonaná dlho - pomocou metódy oka. Okrem toho som bol prvýkrát urobený inguinál a potom (po dvoch rokoch) varikokéli - palačinka nebola okamžite zaznamenaná.


No, áno, nosím len nohavičky, ktoré podporujú semenníky. A niekedy chcete slobodu. )))

Operácia Ivanissevič

Čas čítania: min.

Ivanisovičova operácia s varikokélou

Účelom tejto operácie je odstrániť varikokélu, chorobu adolescentov a dospelých mužov, čo môže viesť k mužskej neplodnosti. Varikokéla je varikózna dilatácia malých žíl (žily z mandlí) v systéme, cez ktorý vstupuje semeno. Tento systém sa nazýva spermatický kábel. Táto choroba sa vyskytuje ako všetky kŕčové žily v dôsledku slabosti venóznych chlopní, ktorej funkciou je umožniť, aby krv pretekala iba jedným smerom (smerom k srdcu). Zvyčajne v zóne kŕčových žíl je výtok venóznej krvi narušený, čo spôsobuje jeho stagnáciu. Zväčšené žily z plexu mandlí s stagnujúcou krvou môžu spôsobiť kyslíkové hladovanie semenníka, jeho prehriatie a atrofiu. Väčšina varikokély sa vyskytuje na ľavej strane miešku, čo sa vysvetľuje infiltráciou testikulárnej žily na ľavej strane do renálnej žily v pravom uhle.

Ivanisavičova varikokéla sa uskutočnila od roku 1924 (navrhla ju v roku 1918). Jeho úlohou je eliminovať tok krvi, inverzný k normálu, v semenníkovi. Problém je riešený priesečníkom a ligáciou tejto cievy na úrovni retroperitoneálnej. V reakcii na túto činnosť sa dramaticky zvyšuje periférna rezistencia; lúmen testikulárnej artérie je znížený vďaka priľnavosti stien ciev spojujúcich tepnu s žilami a kŕčové žily spermatickej šnúry. Výsledkom je, že arteriálna krv preteká z testikulárnej žily. Avšak viac z nich vstupuje do semenníka, pretože vo svojich cievach je periférny odpor menej v porovnaní s testikulárnou žilou. Z kapilárnej siete semenníka sa krv prepravuje cez žilu svalu, ktorá ju zdvihne. Výsledkom toho je, že semenník začína dostávať vysokokvalitnú arteriálnu výživu. Spermogramy sa všeobecne zlepšujú. Pohlavie po operácii Ivanisevič môže spôsobiť bolesť na nejaký čas, vzhľad ktorého zmizne s časom.

Táto operácia trvá skúsený chirurg 15-20 minút. V sieti sú záznamy o tom, ako sa operácia Ivanisevič uskutočňuje s varikokélou. (video by sa nemalo zobrazovať deťom). V súčasnosti sa však považuje za zastarané, pretože sa objavili sofistikovanejšie operačné metódy, ktoré sa vyznačujú nižšou pravdepodobnosťou opakovania a komplikácií:

  1. Operácia Marmara (mikrochirurgická metóda) - operácia sa vykonáva pomocou zväčšujúcej sa optiky, prístup do žily sa vykonáva cez malý rez v šourku, uskutočňuje sa ligácia sínusového plexu, čo umožňuje udržiavať prietok krvi v semennej žilke
  2. Embolizácia - pozostáva z selektívnej prekážky žíl so špeciálne vloženými zátkami
  3. Laporoskopická metóda - prístup k semennej žilke sa dosahuje prostredníctvom troch prerazení v brušnej stene

V prípade, že moderné metódy nie sú k dispozícii kvôli svojej cene alebo nedostatku vhodného vybavenia a kvalifikácie zdravotníckych pracovníkov, Ivanisevichova operácia sa vykonáva. Príbehy o prevádzkovaní (pozri fórum) potvrdzujú jeho patogenetickú platnosť.

Po chirurgickom zákroku sa môže pokračovať v varikokéli. Pravdepodobnosť relapsu sa pohybuje v rozmedzí od 3 - 5% do 20 - 45% podľa rôznych údajov. V tomto prípade sa recidíva vzťahuje na prejavy kŕčových žíl, ktoré zostali po operácii. To sa často deje s voľným typom štruktúry testikulárnej žily, čo je spôsobené nasledujúcou skutočnosťou. Pri vykonávaní operácie Ivanisevič (pozri fotografie) chirurg môže pracovať len s malou časťou semennej semennej cievy, v dôsledku čoho môžu byť všetky oblasti nad alebo pod oblasťou operácie nepovšimnuté. Navyše voľná štruktúra tejto cievy je bežná u ľudí s varikokélou. Možnou príčinou recidívy je aj neobvyklá štruktúra semennej žily, atypické vaskulárne hlásenia s inými žilami. Napokon, obnovenie ochorenia môže nastať aj po ligácii každej vetvy testikulárnej žily.

Indikácie na operáciu

Indikácia je varikokéla 3-4 stupňov, rovnako ako 2 stupne, ak sú splnené nasledujúce podmienky:

  1. Neuspokojivým výsledkom spermogramov je makro- a mikroskopická analýza ejakulátu zozbieraného po 2-7 dňoch abstinencie od sexuálnej aktivity, alkoholických nápojov a termálnych procedúr. Počas spermogramov sa skúma množstvo odvrhnutých spermií, farba, kyslosť, viskozita a doba skvapalnenia, ako aj počet, tvar a pohyblivosť spermií, počet a typy leukocytov a nezrelých spermatogenéz atď.
  2. Neuspokojivý výsledok termogramu mieška je štúdia, ktorá ukazuje teplotu v jednom alebo druhom mieste štúdie. Teplota 34 stupňov je kritickým stavom pre správnu funkciu semenníkov.

V súčasnosti sa dospelí a dospievajúci podrobujú Ivanissevičovej operácii na varikokélu (pozri recenzie). Malo by sa však pamätať na jeho nedostatky, najmä na vysokú morbiditu.

Ivanisovičova operácia s varikokélou. Technika

Operácia Ivanisseviča, ktorej techniku ​​je popísaná nižšie, využíva iba tradičné chirurgické nástroje. Vykonáva sa s použitím lokálnych anestetík alebo v celkovej anestézii. Priebeh činnosti Ivanisavicho pozostáva z nasledujúcich činností:

  1. V dolnej časti brucha, vľavo alebo vpravo (v závislosti od toho, ktorá strana šrotu je varikokéla), sa na úrovni predného horného ileálneho hrdla vytvorí 5-6 cm dlhý rez pozdĺž miesta inguinálneho kanála (cez ním prechádza semene, ktorý tiež obsahuje testikulárnu žilu). V skutočnosti je rez podobný rezu, keď sa odstráni zápalová príloha. Koža, podkožný tuk a fascia sú rezané v vrstvách (plášť spojivového tkaniva, obklopujúce nervy, krvné cievy, orgány a svaly).
  2. Parietový peritoneum do močovodu je exponovaný a exfoliovaný, aby získal prístup k retroperitoneálnemu priestoru (priestor od bránice po malú panvu, medzi ktorými sú okrem iného aj obličky, močovod a pankreas).
  3. V tukovom tkanive v blízkosti močovodu nájdu testikulárnu žilu, mobilizujú ju v malom segmente. Potom položte na túto nádobu dve väzy a pretiahnite ich medzi nimi. Ak je to možné, to isté platí pre všetky jeho ďalšie pobočky.
  4. Všetky tkanivá sa šitú vo vrstvách.
  5. Na ranu sa aplikuje sterilný obväz.

Týmto spôsobom, asi sto rokov, varikokéla bola liečená vo verejných nemocniciach. Technika prevádzky podľa Ivanisevič je pomerne jednoduchá, nevyžaduje drahé lekárske vybavenie a špeciálne chirurgické zručnosti, a preto zostáva relevantná aj dnes. Počas svojej existencie metóda prešla niektorými zmenami, pričom zachovala svoju podstatu. Lopatkin navrhol uvaliť anastomózu medzi testikulárnymi a bežnými iliacovými žilami. Študent Ivanissevič Bernardi odporučil ligáciu semennej žily nižšiu ako v hlavnom variante operácie.

Štepy sú odstránené približne osem - deviate dni po operácii Ivanissevič. Ihneď po operácii je pacientovi predpísané antibiotiká, analgetiká a závrat na scrotóne, aby sa zabránilo komplikáciám a zlepšilo sa blaho. Navyše je potrebné dodržiavať určité pravidlá správania (pozri článok "Obnova po operácii Ivanisavjeviča").

Vďaka varikokéli je technika vykonávania tejto operácie ďaleko od dokonalosti.

Zotavenie po operácii Ivanisevič

Vzhľadom na to, že najčastejšie používanou najčastejšie používanou varikokélovou metódou je operácia Ivanisevič, jej pooperačné obdobie je pomerne dlhé, až šesť mesiacov. Počas tohto obdobia sú potrebné tieto činnosti a obmedzenia.

Počas prvých dní po zákroku by mal byť pacient v lekárskej inštitúcii. V tomto čase boli menovaní:

  1. Opierky na lôžko
  2. Prekrytie oblasti rany močového mechúra s ľadom na dve hodiny, aby sa znížilo krvácanie a zabránilo sa opuchu.
  3. Nosenie na závesnom mieste podložky - špeciálny oporný obväz. To vám umožní znížiť preťahovanie spermatického kábla a súvisiace nepohodlie.
  4. Použitie liekov: lieky proti bolesti, antibakteriálne a v prípade potreby protizápalové a lieky, ktoré ovplyvňujú hemostázu

Po dobu približne 5-7 dní po operácii Ivanisavicho pacient má zvyčajne bolesť a určitú stuhnutosť pohybu. Počas operácie je možné opätovne nastriekať stehno a oblasť okolo nej kvôli poškodeniu svalov a nervov. Po prepustení z nemocnice sa odporúča nosiť pevné (nie veľmi obmedzujúce) plávacie kufre, ale nie voľné boxerky. Nahradenie sterilného obväzu na rane sa vykonáva každých pár dní. Približne 8-10 dní po operácii Ivanisevič sa stehy odstránili. Počas prvých troch týždňov zotavenia sa stále pozoruje pooperačná bolesť. Počas tohto obdobia sa musíte zdržať sexuálnej aktivity. Potom na začiatku svojho obnovenia niektorí operovaní pacienti si všimli bolesti počas pohlavného styku, ktorý sa neskôr prestal objaviť. Po šiestich mesiacoch po operácii nie je povolená žiadna významná fyzická námaha.

Komplikácie po intervencii na Ivanisavic sa vyskytujú pomerne často. Toto je:

  1. Hydrocele alebo kvapkanie semenníka na boku operácie - akumulácia tekutiny v miešku, čo vedie k zvýšeniu objemu semenníkov. Vyskytuje sa s pravdepodobnosťou 10%. Rozvíja bez bolesti. S výrazne zväčšeným miešaním, ťažkosťami pri pohybe a močení. Liečia sa chirurgicky, exciziou semennej membrány alebo zmenami jej anatómie. Operácia sa vykonáva pod miestnou anestézou alebo niekedy v celkovej anestézii. Pacient je vylúčený v deň operácie.
  2. Krvácanie v oblasti rany s tvorbou hematómu.
  3. Infekciu. Môže byť spojená s porušením aseptických / antiseptických látok v priebehu zákroku alebo s obväzmi.

Po 3 až 6 mesiacoch od vykonania operácie Ivanissevič sa obnovenie považuje za úplné. Ako výsledok, varikokéla podľa Ivanissevych má pozitívny vplyv na potenciu a kvalitu spermií.